Behoud Schadevrije Jaren bij Private Lease

behoud en opbouw schadevrije jaren private lease

Behoud Schadevrije Jaren Private Lease

Het Behoud van Schadevrije Jaren is bij Private Lease afhankelijk van de leasemaatschappij. Het hangt ook heel erg samen met de Opbouw van de Schadevrije Jaren. Als er Schadevrije Jaren worden opgebouwd, dan worden er ook Schadevrije jaren Behouden. 

Behoud en Opbouw Schadevrije Jaren bij Private Lease

Schadevrije jaren zijn beperkt houdbaar voor het krijgen van korting op de verzekering. Afhankelijk van de verzekeraar 1-3 jaar. De meeste private lease overeenkomsten hebben een langere looptijd. Als er tijdens de Private Lease looptijd geen schade vrije jaren worden opgebouwd, dan zijn de oude opgebouwde schade vrije jaren na het verstijken van de leaseperiode niet meer bruikbaar.

Opbouw Schadevrije Jaren Private Lease

Bij de meeste bij het Keurmerk Private Lease aangesloten leasemaatschappijen bouwt u tijdens de private lease looptijd schadevrije jaren op. Na afloop van het contract kan hiervoor een verklaring worden opgevraagd bij de leasemaatschappij. Maar niet bij allemaal. Let hierop voordat u de overeenkomst afsluit.

Behoud Schadevrije Jaren kan geld schelen

Het behoud en de opbouw van schadevrije jaren is belangrijk omdat het de hoogte van een toekomstige autoverzekering kan beïnvloeden. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe minder premie u betaalt. Dit kan ook opgaan voor toekomstige private leaseovereenkomsten. Bij sommige leasemaatschappijen betaalt u een opslag op het leasetarief als u geen of slecht enkele schadevrije jaren hebt.

Schadevrije jaren worden geregistreerd

Schadevrije jaren worden door een verzekeraar altijd geregistreerd in één systeem: Roy-data. Daartoe is een verzekeraar verplicht.  Bij private lease sluit de leasemaatschappij de verzekering af voor de auto die jij rijdt, maar die staat niet altijd op uw naam geregistreerd in dat systeem. Dit kan per leasemaatschappij verschillen.

Als de verzekering niet op uw naam geregistreerd wordt in Roy-data dan loopt u het risico dat je schadevrije jaren verloren gaan. Schadevrije jaren hebben namelijk maar een beperkte geldigheidsduur (3 jaar) als er geen lopende autoverzekering is op jouw naam. Binnen die periode blijven je schadevrije jaren dan nog wel geldig, maar bouw je officieel geen extra jaren op.

Als tijdens de leaseperiode de verzekering van uw leaseauto op uw naam wordt geregistreerd, dan blijven uw opgebouwde schadevrije jaren geldig (ongeacht de duur van het leasecontract) en ook je jaren als leaserijder worden er gewoon bij opgeteld.

Roy Data

Roy Data is een landelijke database met daarin alle schadevrije jaren van autobezitters. Bij het overstappen naar een nieuwe autoverzekeraar kijkt de nieuwe verzekeringsmaatschappij naar het aantal schadevrije jaren dat in Roy Data geregistreerd staat. Daarmee berekent de verzekeraar vervolgens uw no-claim korting en dus de premie die u moet gaan betalen. Dit centrale elektronische Roy Data systeem wordt beheerd door de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars.

Voordat Roy Data in gebruik werd genomen, was het voor een autobezitter een stuk lastiger om de schadevrije jaren mee te nemen naar een nieuwe autoverzekering bij een andere verzekeraar. Hiervoor moest de autobezitter namelijk contact opnemen met de vorige verzekeraar om een papieren royementsverklaring te krijgen. Die gegevens worden nu bewaard in het centrale Roy Data systeem en raken daardoor niet meer zoek. Hier kunt u ze makkelijk opvragen.

Roy data inzien

Voor u als autobezitter is het opvragen van de schadevrije jaren echter vaak niet meer nodig. Wilt u toch uw schadevrije jaren in roy data inzien, dan kan dat. Maar dit is in principe niet nodig, u krijgt bij opzegging van de autoverzekering namelijk een polisblad waarop het aantal schadevrije jaren staat. Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren wordt uw positie op de Bonus Malus ladder bepaald.

Top 20 Private Lease

Vragen over het behoud en opbouw van schadevrije jaren bij Private Lease

 

Bouw ik Schadevrije Jaren op bij Private Lease?

Bij de meeste leasemaatschappijen bouwt u schadevrije jaren op. Maar niet bij allemaal. Let hierop bij het afsluiten van de overeenkomst. Na afloop van de leasetermijn kan de leasemaatschappij een verklaring verstrekken met de opgebouwde schadevrije jaren

Behoud je Schadevrije Jaren op met Private Lease?

Schadevrije jaren worden centraal geregistreerd bij Roy-data. De schadevrije jaren van een eerdere verzekering staan daar ook geregistreerd. Ze zijn alleen beperkt houdbaar. Zonder opbouw van nieuwe schadevrije jaren is de kans groot dat de oude verloren gaan.

Waarom is het belangrijk om Schadevrije Jaren op te bouwen tijdens Private Lease?

Het leasetarief van een toekomstig af te sluiten leasecontract of autoverzekering kan duurder zijn zonder schadevrije jaren.

Private Lease met behoud schadevrije jaren?

Private Lease met behoud van schadevrije jaren is mogelijk. Al opgebouwde jaren staan geregistreerd bij Roy Data. Nieuw opgebouwde jaren worden daar ook geregistreerd.

Meer over Schadevrije Jaren en Private Lease

Private Lease per Automerk

Op zoek naar een private leaseauto van een bepaald merk? Inmiddels zijn van alle automerken de populairste modellen leverbaar in de private lease. Bekijk nu per merk de leverbare modellen en de beste private lease aanbiedingen.

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten