Lease Auto Inleveren met Schade | Wat is acceptabel?

Wat staat in het Innameprotocol bij Private Lease?

Lease auto inleveren met schade

Wat gebeurt er met Schade bij het inleveren van de Private Lease auto?

Bij het inleveren van een Lease auto inleveren met schade wordt aan de hand van het Innameprotocol bepaald welke schades acceptabel zijn en welke niet.

Leaseauto’s die na contractbeëindiging worden ingeleverd. Ze vertonen dan altijd enige mate van slijtage. Dat is niet verwonderlijk. Ze zijn een aantal jaren gebruikt. En hebben de nodige kilometers gereden. Slijtage wordt gezien als acceptabele schade. Maar niet alle schades zijn acceptabel. Om duidelijkheid te geven over wat acceptabel is, en wat niet, is het Innameprotocol opgesteld.

Gebruikersschade

Onder gebruikersschade valt alle slijtage of beschadigingen die gezien de leeftijd en de kilometerstand van de auto verwacht kan worden. Deze komt voort uit normaal gebruik van de auto. Onacceptabele schades kunnen niet toegerekend worden aan normaal gebruik. Of aan ouderdomsslijtage. Ze zijn van invloed op de prijs die een koper bereid is te betalen.

Acceptabele vs niet acceptabele schades

In het innameprotocol is een omschrijving opgenomen van de bij de inname van voertuigen meest geconstateerde schades en verontreinigingen. Daarbij is telkens vermeld in hoeverre dergelijke schade voor uw rekening komt. Dit vormt de basis voor schade berekening bij het inleveren.

In het Innameprotocol is een opsomming opgenomen van beschadigingen die vaak bestaan uit meer kleine beschadigingen en als 1 beschadiging worden beschouwd. Een voorbeeld daarvan is schade door steenslag.

Voor verontreinigingen geldt dat een verontreiniging wordt gezien als een beschadiging. In het Innameprotocol is een opsomming opgenomen van verontreinigingen die bestaan uit meer kleinere deelverontreinigingen en als 1 verontreiniging worden beschouwd. Een voorbeeld daarvan zijn koffievlekken op een stoelzitting.

Om de inname soepel te laten verlopen staan er in het Innameprotocol de inlever richtlijnen. Hierin staat bijvoorbeeld welke inleverschade aanvaardbaar is en welke gebruiksschade niet. Het innameprotocol geeft gedetailleerd inzicht in de aspecten waarop een voertuig beoordeeld wordt.

Ter illustratie voorbeelden van acceptabele en niet acceptabele schades

Carrosserie / lak

AcceptabelNiet acceptabel
+ Krassen niet door de lak heen
+ Krasjes bij portiersloten
+ Wasstraatkrassen
+ Steenslag.
– Krassen bij o.a. portier als gevolg van inbraak.
– Laad en los krassen door de lak heen
– Ingebrande vogelpoep.
– Steenslag met schade tot op het basismateriaal
-Krassen door poetsen met schurende materialen.

Banden/ velgen

AcceptabelNiet Acceptabel
+ Krassen op de wieldop of velg
+ Max beschadigingen van maximaal 3 cm.
– Ontbreken van de wieldoppen.
– Ontbreken van het reservewiel.
– Happen uit de velgrand

Private Lease Top 20

Innameprotocol is onderdeel van de Leaseovereenkomst

Het Innameprotocol is onderdeel van de leaseovereenkomst. Hij moet dan ook altijd bij het afsluiten van de private lease overeenkomst gedeeld moeten worden.

Inlevering op laatste werkdag van de leaseperiode

U moet het voertuig op de laatste werkdag van de leaseperiode inleveren. Indien de laatste dag of dagen van de leaseperiode in het weekeinde of op een feestdag vallen, betekent dit dat u het voertuig voorafgaand aan het weekeinde of de feestdag(en) in moet leveren. U moet tijdig voor het einde van de leaseperiode een afspraak voor de inlevering maken met de leasemaatschappij of haar vertegenwoordiger. De leasemaatschappij bericht u dan waar het voertuig moet worden ingeleverd.

Probeer altijd bij de controle van de leaseauto te zijn

Bij inlevering van het voertuig beoordeelt een medewerker van de leasemaatschappij of van het bedrijf waar het voertuig ingeleverd moet worden, samen met u of het voertuig beschadigd is, schoon is en of alle bij het voertuig afgeleverde toebehoren, onderdelen en documenten aanwezig zijn volgens de afspraken uit het Innameprotocol. Het resultaat van die beoordeling wordt vastgelegd in een innamerapport. U bent niet verplicht aanwezig te zijn bij die beoordeling, maar als er een verschil van mening ontstaat over de juistheid van het innamerapport, moet u bewijzen dat het rapport onjuist is.

Heeft u nog meer vragen over het inleveren van de Private Lease met Schade?

Leaseauto.nl is een onafhankelijke private lease adviseur. Wij helpen consumenten met antwoorden op alle vragen over private lease, hoe zij goedkoop kunnen private leasen en het vinden van goede private lease deals.

Zo leggen wij uit wat private lease precies en wat de kosten zijn van private lease. Wij geven advies over het vergelijken van private lease aanbiedingen. En helpen bij de keuze tussen een auto kopen of leasen.

Naast de voordelen van private lease informeren wij ook over de nadelen. Ook bij een uitleg van de Private Lease Overeenkomst helpen wij. Op de site van het Keurmerk Private Lease is ook informatie over de overeenkomst te vinden.

Wij helpen niet alleen online. U mag ook altijd kosteloos contact opnemen met een Private Lease Adviseur van Leaseauto.nl.

Private Lease per Automerk

Op zoek naar een private leaseauto van een bepaald merk? Inmiddels zijn van alle automerken de populairste modellen leverbaar in de private lease. Bekijk nu per merk de leverbare modellen en de beste private lease aanbiedingen.

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten