private lease vergelijker leaseauto.nl

Goedkope Private Lease

Goedkoopste Private Lease


Goedkoopste Private Lease

De Goedkoopste Private Lease is iets wat iedereen wel wil. Niemand houdt ervan om te veel te betalen. Maar welke keuzes kunt u maken om zo goedkoop mogelijk te private leasen? Want het zijn uw keuzes die de kosten bepalen. Wij staan stil bij alle punten die de private lease zo goedkoop als mogelijk kunnen houden.

De keuze van de auto

Om goedkoop te kunnen private leasen moeten wij eerst naar de auto kijken. Een goedkope kleine auto als een Volkswagen up! of Peugeot 108 is natuurlijk goedkoper te private leasen dan een grote SUV als een Opel Grandland X of een Nissan Qashqai.


De nieuwprijs van een auto zegt niet alles over het leasetarief

Het gaat er bij Leasemaatschappijen vooral om de afschrijving. Hoeveel wordt de auto minder waard tijdens de leaseperiode. Want deze kosten moeten de leasemaatschappijen terugverdienen via de maandelijkse leasetermijnen


Leasemaatschappij koopt goedkoper en verkoopt duurder

Leasemaatschappijen kopen bepaalde actiemodellen goedkoop direct in bij de autofabrikant. Deze actiemodellen kunnen zij goedkoop aanbieden. Ook zijn ze goed in het zo duur mogelijk verkopen van tweedehandsauto’s. Daarbij speelt mee dat de ene auto veel sneller minder waard wordt dan de andere.


Houdt de private lease acties in de gaten

Auto’s die goedkoop ingekocht worden en die ook nog een goede restwaarde hebben, zijn de goedkoopste private lease auto’s. Houdt hiervoor de acties in de gaten. Kijk bijvoorbeeld regelmatig naar de Private Lease Aanbiedingen op Leaseauto.nl

Private Lease AanbiedingenAuto opties en uitvoering

Alle auto’s worden geleverd in meerdere uitvoeringen. Er is eigenlijk altijd een basismodel, een wat comfortabele versie en een luxe uitvoering. De meest voorkomende opties die worden toegevoegd bij duurdere uitvoeringen zijn airconditioning, climate control, navigatie, parkeersensoren, elektrische bedienbare ramen, lichtmetalen velgen en een luxer multimediasysteem. Allemaal opties die fijn zijn om te hebben. Maar natuurlijk niet noodzakelijk om u van A naar B te brengen. Wilt u zo goedkoop private leasen, kies dan voor het instapmodel. De luxe versie is al snel 20% duurder dan de basis uitvoering.

Basismodellen zijn goedkoop en steeds completer

De basisuitvoering van auto’s worden steeds completer. Steeds meer auto’s zijn niet meer te krijgen zonder airconditioning. Is een bepaalde optie voor u heel belangrijk. Vergelijk de basisuitvoeringen van de auto’s van de verschillende merken daarom goed.

Op de lak valt te besparen

De kleur en metallic lak maken een private leaseauto ook duurder. Voor metallic lak betaalt u al snel 10 euro per maand meer. Hier valt dus ook geld te besparen.

Looptijd of contractduur Private Lease

Langere looptijd is goedkoper

Een private leasecontract sluit u af voor een periode tussen de 24 en 60 maanden. Hoe langer de periode hoe lager het maandelijkse leasetarief. Een private leasetermijn van 60 maanden is gemiddeld 25% goedkoper dan een leasetermijn van 24 maanden.

Ook hier speelt de afschrijving een rol. In de eerste twee jaar verliest de nieuwe private leaseauto meer waarde dan in de jaren daarna. Als een leasecontract voor een langere periode is afgesloten, dan kunnen hoge afschrijvingskosten uitgesmeerd worden over een langere periode. Wilt u zo goedkoop mogelijk private leasen, kies dan voor een lange looptijd.

Zuinige auto is voordeliger

De meeste kosten zijn inclusief bij private lease. U betaalt zelf wel de brandstof. Hoe zuiniger de auto, hoe lager de brandstofkosten. Stel u rijdt het gemiddelde van 13.000 kilometer per jaar. En u bent op zoek naar de allergoedkoopste stadsauto. Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen de super zuinige Peugeot 108 en de iets minder zuinige Kia Picanto. Bij de Peugeot betaalt u dan per jaar 590 euro aan benzine. Dit is op basis van een benzineprijs van 1,60 euro. Bij de Kia Picanto betaalt u 705 euro. Dit scheelt toch bijna 10 euro per maand. Wilt u zo goedkoop mogelijk private leasen, dan is het dus de moeite waard om het benzineverbruik te vergelijken. Hybride en Elektrische auto’s rijden nog voordeliger.

Verzeker alleen het noodzakelijke

De belangrijkste verzekeringen zijn altijd inclusief bij private lease. Dit zijn de verplichte WA en de Cascoverzekering. Schade aan de auto is hiermee gedekt. Dit is vastgelegd vanuit het Keurmerk Private Lease. Geen standaard onderdeel van de leaseprijs is de inzittenden verzekering.

Bij een enkele leasemaatschappij is de inzittenden verzekering wel inclusief. Bij de meeste niet. Deze bieden de inzittenden verzekeringen wel optioneel aan. De kosten variëren tussen de 4 en 7 euro per maand.

Bent u op zoek naar goedkope private lease dan is het niet afsluiten van een inzittenden verzekering keuze om te overwegen. De meeste mensen met een eigen auto hebben deze verzekering ook niet. Kiest u wel voor een inzittenden verzekering dan moeten de kosten daarvan meegenomen worden in een eerlijke private lease vergelijking.

Voordeel Leaseauto.nl Private LeasePrivate Leaseauto delen

Degene die de Leaseovereenkomst afsluit mag zelf bepalen wie er in de auto mag rijden. Het is daarom mogelijk om de private leaseauto te delen met een vriend, vrienden, buren of een familielid. Als het maandelijkse leasetarief wordt gedeeld is private lease heel goedkoop. Degene op wiens naar het contract staat blijft wel verantwoordelijk en is het aanspreekpunt vanuit de leasemaatschappij. Het is daarom wel belangrijk om goede afspraken te maken.

Schadevrije jaren

Niet alle leasemaatschappijen berekenen een opslag als iemand geen of slecht enkele schadevrije jaren heeft. Dit hoeft niet te betekenen dat deze private leasemaatschappijen goedkoper zijn. Bij een eerlijker private lease vergelijking moet hier alleen wel rekening mee gehouden worden. Bent u op zoek naar de goedkoopte private lease? Vergeet dan niet om de toeslag voor het ontbreken van schadevrije jaren mee te nemen.

Eigen risico

Bent u een brokkenpiloot? Of juist niet? Als u regelmatig een paaltje meepakt of op een andere manier schade rijdt dan kunnen de eigen risico kosten flink oplopen. Bij niet verhaalbare schades betaalt u namelijk een eigen bijdrage. Deze kosten moet u meenemen als u op zoek bent naar de goedkope private lease auto.

Het eigen risico varieert per leasemaatschappij tussen de 225 en 500 euro per schadegeval. Als u regelmatig scha rijdt, dan is het verstandig om te kiezen voor een private lease aanbieding met een laag eigen risico. U moet dan ook overwegen het eigen risico te verlagen. Dit kan meestal tegen een beperkte vergoeding per maand.

Private Lease vergelijker


Als u op zoek bent naar goedkope private lease dan moet u met alle besproken zaken rekening houden. Dit is niet makkelijk. Daarom heeft Leaseauto.nl een private lease vergelijker ontwikkeld waarin alle besproken zaken zijn meegenomen. Hiermee maken wij het makkelijk om op een eerlijke manier private lease aanbiedingen te vergelijken. Eerlijk appels met appels vergelijken noemen wij dat.