Autonieuws

Toyota wil meer Hybrides op de weg, niet meer EV’s

In de wereld van elektrische auto's zijn er opvallende afwezigen te vinden, waaronder Toyota. Terwijl andere merken zich storten op volledig elektrische voertuigen, houdt Toyota vast aan hybrides als een milieuvriendelijke oplossing - en ze hebben daar een punt.

De Polestar 2: Verbeterd met de Nieuwe Motor

Polestar, het Zweedse bedrijf en dochteronderneming van het Chinese Geely, heeft aangekondigd dat er een aanzienlijke upgrade komt voor de Polestar 2. Deze upgrade heeft niet alleen betrekking op de prestaties, zoals de toevoeging van een dubbele motor, maar omvat ook een herziening van het ontwerp.

Peugeot 2008: Prijzen, Design en Motoren 2024 onder de Loep

De prijzen en specificaties zijn bekend van de nieuwe Peugeot 2008. De geheel vernieuwde 2008 zal beschikbaar zijn met drie verschillende verbrandingsmotoren en als een volledig elektrisch model. Opmerkelijk is dat een van deze drie motoren een diesel is, en dit model heeft de afgelopen jaren aanzienlijke populariteit genoten. Sinds 2019 zijn er maar liefst 700.000 exemplaren van de 2008 verkocht, waarvan 75.000 elektrische varianten. Hierdoor heeft de Peugeot...

Elektrische Auto – Waarom is de Versnellingsbak Automatisch?

Terwijl sommigen de voorkeur geven aan het gemak van een automatische versnellingsbak boven een handgeschakelde, zweren anderen bij het zelf schakelen. Voor autoliefhebbers voegen handgeschakelde auto's een extra dimensie toe aan de rijervaring, waarbij de juiste combinatie van koppeling en gaspedaal, evenals het perfecte moment om te schakelen, van essentieel belang zijn.

In de Auto: Blootstelling aan UV-straling – Wat Nu?

Met z'n allen trekken we de snelwegen over, ook in landen als Frankrijk, op zoek naar die welverdiende zonnestralen. Maar laten we niet vergeten dat ook Nederland deze zomer volop zon te bieden heeft. Het is van cruciaal belang om jezelf goed te beschermen, zelfs als je in de auto zit!

Fiat baas kiest voor kleur – Verbazingwekkend

Vanaf nu produceert Fiat geen grijze auto's meer. Ja, echt waar. Vanaf nu kun je je Fiat alleen nog maar in één kleur kopen. Of wit. Of zwart. Maar geen grijs meer. Fiat vindt dat grijs niet past bij Italië, en Fiat ís Italië. En weet je wat? Daar zijn we het mee eens.

Alle Tesla Modellen op een Rij

Als het gaat over de opkomst van elektrische auto's, is er één naam die onlosmakelijk verbonden is: Tesla. Geen ander automerk heeft zo'n diepgaande impact gehad op de ontwikkeling van elektrische auto's als dit Amerikaanse bedrijf.

Peugeot e-208 | Facelift voor 2024

Nieuwsredactie Peugeot brengt positief nieuws naar voren over een aankomende facelift voor de Peugeot e-208. De uitrol staat gepland voor later dit jaar in november. Deze verbeteringen zijn niet alleen van toepassing op de elektrische e-208, maar ook op de variant met verbrandingsmotor. Prijzen zijn nog niet vrijgegeven.

Elektrische Auto: Hoe veilig zijn ze?

Hoe presteren elektrische voertuigen in vergelijking met brandstofauto's op het gebied van veiligheid? Kan een accu zomaar ontbranden? Is het opladen van elektrische auto's veilig?

De Jeep Avenger van 2024

Jeep verraste iedereen met de onthulling van de Avenger tijdens de autosalon van Parijs, waarbij het model zichzelf presenteerde als de allereerste volledig elektrische Jeep. Dit initiatief was bedoeld om de Europese tak van Jeep nieuw leven in te blazen. Hoewel hun huidige modellenlijn redelijk presteert, is het niet buitengewoon succesvol. Het feit dat de Avenger volledig elektrisch was, markeerde een stap richting moderniteit voor het merk.