private lease vergelijker leaseauto.nl

Justlease afkoopkosten

Berekening afkoopkosten opzeggen private lease

Berekening Justlease afkoopkosten bij opzeggen private lease

Afkoopkosten
Als u het contract na 12 maanden eerder op wil zeggen, betaalt u een opzegvergoeding. Deze vergoeding wordt berekend over de resterende periode van het contract en is afhankelijk van de grootte van de leaseauto. U koopt het contract als het ware af.

De maximale opzeggingsvergoeding (het plafondbedrag) is als volgt te berekenen:
Heeft u een A, B of C-klasse* auto? U betaalt 35% van de resterende leasetermijnen.
Heeft u een D of E-klasse** auto? U betaalt 40% van de resterende leasetermijnen.

In het leasecontract kunt u terugvinden in welke klasse de auto valt.

* A-klasse auto is bijvoorbeeld een Peugeot 108. Onder de B-klasse vallen onder andere een Renault Clio en Fiat 500. C-klasse is bijvoorbeeld een Renault Captur of Peugeot 208.
** D-klasse is bijvoorbeeld een Mercedes A-klasse of Volkswagen Golf. E-klasse is bijvoorbeeld de Mercedes CLA of C-klasse.

Eerste rekenvoorbeeld opzegvergoeding
U least een Peugeot 108 voor € 200 per maand voor een periode van 36 maanden.

Na 12 maanden wilt u toch een andere auto of u heeft geen auto meer nodig. De resterende leasetermijnen zijn dan: 36 – 12 = 24 maanden. De opzegvergoeding bedraagt dan in principe: 24 maanden x € 200 leasetarief x 35% = € 1.680. Daarbij is echter nog niet gekeken naar wat de maximale opzegvergoeding conform mag zijn.

Tweede rekenvoorbeeld opzegvergoeding
Stel, u wilt de auto na 30 maanden inleveren. De afkoopkosten worden dan: 6 maanden x € 200 leasetarief x 35% = € 420.

Rekenvoorbeeld maximale opzegvergoeding
De maximale opzegvergoeding is ten hoogste het bedrag van het verschil tussen de gezamenlijke leasetermijnen die u heeft betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging (12 x € 200 = € 2.400,-) en de gezamenlijke hogere termijnbedragen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct een overeenkomst voor deze periode, in dit voorbeeld 12 maanden, was aangegaan (12 x € 300 = € 3.600.) Het verschil tussen € 2.400 en € 3.600 is € 1.200 en dat is in dit rekenvoorbeeld de maximale opzegvergoeding.

Kortom u betaalt nooit méér dan u zou hebben betaald als u bij het aangaan van het contract gekozen had voor het aantal maanden dat u er nu af wilt.

Nieuw in Private Lease