private lease vergelijker leaseauto.nl

Stationwagon Private Lease

stationwagon private lease station

Private Lease Stationwagens zijn populair bij gezinnen en iedereen die regelmatig veel bagage moet meenemen. Want stationwagons bieden ruimte, veel ruimte. De afgelopen jaren is de station wel wat marktaandeel verloren aan de SUV’s. Desondanks heeft de Stationwagon zijn unieke voordelen.

Private Lease Stationwagon

Het privé lease station aanbod is ruwweg in twee groepen op te delen. De luxe premium stationswagens van Audi, BMW, Volvo en Mercedes. Zij combineren ruimte met sportief rijgedrag en luxe voor een premium prijs. En de voordelige middenklasse stationwagens die ruim en praktisch zijn voor een aantrekkelijke prijs.

De populairste luxe private lease stationwagons zijn de Audi A4 avant, BMW 3-Serie Touring, Volvo V60 en Mercedes C-klasse Estate. Bij de voordelige middenklasse privé lease stationwagens zijn de Focus Wagon, Kia Ceed Sportswagon, Opel Astra Sports Tourer en Peugeot 308 SW in trek.

Populaire Private Lease Stationwagons

Private Lease stationwagon aanbod volop in ontwikkeling

Nieuwe designs, hybride en elektrische varianten. Het stationwagon private lease aanbod blijft in ontwikkeling. De nieuwste private lease stations zijn vooral een stuk beter, ruimer en veiliger dan hun voorgangers.

Stationwagon ontwerp

Een stationwagen is een automodel dat ruimer is dan het standaard model. De achterkant van de auto loopt verhoogd door tot en met de bumper. Vanaf daar loopt de achterkant relatief recht naar beneden.  Hierdoor ontstaat een ruime bagageruimte. Er is nog extra ruimte te creëren door achterste stoelen naar voren te klappen.

Geschiedenis van de Stationwagon

De stationwagens danken hun naam aan de Amerikaanse Station Wagon. De eerste stationwagen is gebouwd rond 1910 in de Verenigde Staten. Hij werd vooral gebruikt als taxi rondom treinstations. Door de ruime houten kofferbakken kond hij passagiers met bagage vervoeren naar hun bestemming. Pas in 1935 kwam Chevrolet met de eerste stationwagen die de houten delen had vervangen voor staal.  

Stationwagon, stationcar, station, break of …..

Een stationwagon heeft meerdere synoniemen zoals: stationwagen, stationcar, station, estate, combi of een break. Om het nog verwarrender te maken gebruiken autofabrikanten ook nog hun eigen toevoegingen zoals Avant, Sports Tourer, Touring of Variant. Allemaal om aan te duiden dat het gaat om een model met veel bagageruimte doordat het voertuig aan de achterkant verlengd is.

Voordelen van Stationwagon Private Lease

  • Praktisch. De bagageruimte is ruim. Doordat een stationwagen laag is kunnen zware en grote items makkelijk ingeladen worden.
  • Zuinig. Doordat een stationwagen minder hoog is dan een SUV heeft hij minder luchtweerstand. Dit scheelt wel 15% -30% op het brandstofverbruik.  Goed voor het milieu en vriendelijk voor de portemonnee.
  • Sportief rijgedrag. Door het lage zwaartepunt is het geen probleem om bochten wat sneller te nemen.
mini clubman private lease stationwagon
opel sports tourer private lease stationwagon
toyota corolla touring sports private lease stationwagon
BMW 3 serie touring private lease stationwagon
ford focus wagon private lease stationwagon
Kia Ceed Sportswagon private lease stationwagon

Private Lease Auto's

Private Lease Station Aanbod