private lease vergelijker leaseauto.nl

SUV Private Lease

suv private lease auto

Het private lease SUV (Sports Utility Vehicle) aanbod is groot en gevarieerd. En dat is niet voor niets. Want alle fabrikanten willen een graantje meepikken van de immense populariteit van de SUV. Het marktaandeel de SUV steeg in tien jaar van 7 naar 36 procent.

Populaire Private Lease Crossovers

Populaire Private Lease SUV’s

SUV private lease

Ook als privé lease auto is de SUV populair. De stoere uitstraling, hoge instap en grote bagageruimte van de SUV spreekt ook veel private lease rijders aan.

SUV’s en Crossover SUV’s

Omdat ze zo goed verkopen wordt op bijna elke hoge auto het label SUV geplakt. Maar de variatie is groot. Zo is een compacte Nissan Juke is een heel andere auto dan de grote Peugeot 5008. Om overzicht te houden en het vergelijken makkelijker te maken is het daarom goed om onderscheid te maken tussen de Crossover SUV en de SUV.

De Crossover SUV is veelal voortgekomen uit een verhoogde versie van een bestaande hatchback. Ze zijn doorgaans compacter. SUV’s zijn van oorsprong grote auto’s die de ruimte van een stationwagon combineren met de offroad-capaciteiten van een terreinwagen. Ze zijn uitzonderlijk sterk en hebben een aanzienlijk hoger prestatieniveau.

Veel gekozen Crossovers en SUV’s

Populaire Private Lease Crossover SUV’s zijn op dit moment de Ford Puma, Hyundai Kona, Kia Stonic, Opel Crossland X, Peugeot 2008, Renault Captur en Volkswagen T-Roc.

SUV Crossover Private Lease

Populaire Privé Lease SUV

Ook het kiezen van een Private Lease SUV is niet makkelijk door het grote aanbod. Populaire Privé Lease SUV’s zijn in willekeurige volgorde op momenteel de Ford Kuga, Kia Niro, Mazda CX-5, Opel Grandland X, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq en Volkswagen Tiguan.

SUV Private Lease

Voordelen SUV Private Lease

  • Ruimer: Door het grote formaat zijn SUV’s doorgaans ruimer. Met name de ruimte op de achterbank en de bagageruimte is groter.
  • Flexibeler: SUV’s vaak ook een slimmer interieur met handige bergruimtes. De achterbank is bij bepaalde modellen te verschuiven. Sommige modellen hebben een extra rij stoelen. Zeker voor grote gezinnen of mensen met een drukke vrijetijdsbesteding.
  • Hogere rijpositie: De hoge zitpositie verbetert het zicht. Dit geeft een gevoel van veiligheid.
  • Perfect rijden: Over het algemeen rijden SUV’s goed. Ze beschikken vaak over een goede mix tussen comfort, sportiviteit en veiligheid.
  • Op vakantie met de caravan: De meeste SUV’s hebben een sterke motor met veel trekkracht. Dit is handig als u met een caravan op vakantie gaat.
  • De looks: De uitstraling van SUV’s maakt ze ook aantrekkelijk. Ze geven een ons een avontuurlijk gevoel.
suv Private Lease Aanbiedingen

Historie van de SUV

SUV staat voor sports utility vehicle. Van origine hoge auto’s met veel binnenruimte voor passagiers en bagage. Auto’s die ook geschikt zijn voor off-road rijden. De eerste SUV’s komen al uit de jaren zeventig. Denk bijvoorbeeld aan de Range Rover.

Een SUV verschilt van een terreinwagen. Een SUV is ontwikkeld om voornamelijk op de weg te rijden in plaats van off-road. Toch kan een SUV uitgerust zijn met wel bepaalde technieken om off-road te rijden. Dit is momenteel bij lang niet alle SUV’s meer het geval.

Over het algemeen wordt een SUV vandaag de dag gezien als een grote gezinsauto. Een praktische auto die alleen op de weg wordt gebruikt. Die wordt gekozen voor zijn uiterlijk, het goede zicht op de weg en de ruimte.

Toekomst van de SUV

SUV’s zijn populair. Ook als private lease auto. Dat zal nog wel even zo blijven door de vele voordelen. Ze hebben echter ook een nadeel. En dat is het brandstof gebruik en de CO2 uitstoot. Dat ligt door de hoge opbouw van de SUV al snel 15% hoger dan bij een vergelijkbare stationwagon. En dat in een tijd waarin autofabrikanten vanuit Europese regelgeving de uitstoot moeten verminderen. Als zij dat niet doen, dan volgen hoge boetes.

Dit zorgt ervoor dat van bijna alle nieuwe SUV’s ook een plugin-hybrid of volledig elektrische versie wordt uitgebracht. Een mooi voorbeeld zijn de succesvolle volledig elektrische uitvoeringen van de Hyundai Kona en Kia Niro. De verwachting is modellen met alleen een benzine of diesel aandrijving binnen 5 jaar uit het assortiment verdwijnen.

opel crossland x private lease SUV
peugeot 2008 private lease SUV
renault Captur private lease SUV
ford puma private lease SUV
hyundai kona private lease SUV
mazda cx 30 private lease SUV
opel grandland x private lease SUV
peugeot 5008 private lease SUV
Mercedes-Benz glb private lease SUV
ford kuga private lease SUV
kia niro private lease SUV
Mazda CX-5 private lease SUV