Vind snel de beste Opel Astra Private Lease Deal! Vergelijk eenvoudig aanbiedingen van meer dan 20 aanbieders op één plek. Selecteer de uitvoering, kleur, contractduur en het aantal kilometers per jaar en zie wie de beste prijs en voorwaarden heeft.
De Opel Astra is een goede private lease keuze als u een praktische, goed uitgeruste gezinsauto zoekt die er goed uitziet en fijn rijdt.
Voordelen Opel Astra Privé Lease
Opel Astra Private Lease
Op Leaseauto.nl kunt u eenvoudig Opel Astra aanbiedingen vergelijken en aanpassen aan uw wensen. Selecteer de uitvoering, kleur, de contractduur en het aantal kilometers per jaar en zie wie de beste prijs en voorwaarden heeft.
Ontdek de Opel Astra
Opel Astra Private Lease Review
Al meer dan dertig jaar is de Opel Astra een ultieme middenmoter. Na al die jaren blijft de Opel Astra een leuke, modern ogende auto die velen aanspreekt. Niet voor niks zijn er sinds de introductie in 1991 al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het de bestverkochte Opel ooit is.
Via Private Lease is het mogelijk om voordelig in een splinternieuwe Opel Astra te rijden. Voor een vast bedrag per maand zonder risico op onverwachte kosten. U weet precies waar u aan toe bent. Geen risico om onverwachte reparatiekosten of een tegenvallende inruilwaarde van een eigen auto.
Design
De Opel Astra is een ultieme middenmoter. Op geen enkel vlak leidend, maar uit alles blijkt dat Opel weet wat de meeste mensen belangrijk vinden. Hij is degelijk, ruim, comfortabel en compleet.
Hij valt op geen enkel punt door de mand.Op dezelfde technische basis als de Peugeot 208 heeft Opel een eigen auto gebouwd met een herkenbaar Opel uiterlijk. De Peugeot 208 is het speelse model, de Opel Astra is het meer functionele.
Verlichting
De Opel Astra is uitgerust met stijlvolle LED verlichting met het unieke Opel “Wing”-design. De IntelliLux LED Matrix-koplampen bieden u de mogelijkheid continu met grootlicht te rijden, zonder andere bestuurders te verblinden.
De koplampen passen zich automatisch aan de weg en verkeerssituatie aan. De koplampen bestaan uit 16 afzonderlijke LED-elementen, waarvan er automatisch een aantal worden uitgeschakeld zodra ander verkeer wordt opgemerkt.
Naast een hogere lichtopbrengst is ook het lagere energieverbruik en de lange levensduur een voordeel de LED-verlichting. LED-verlichting is ook terug te vinden in de achterlichten.
Infotainment
Het aantal knoppen en hendels is beperkt omdat veel functies middels het centraal geplaatste beeldscherm worden bediend. Let daarbij op de details: het glas van het beeldscherm loopt door tot de chromen sierrand en onder het beeldscherm is een “steuntje” voor de duim, waardoor het net even prettiger is te bedienen.
De Astra beschikt over een digitale snelheidsmeter, die tussen de analoge toerenteller en andere meters in zit. Het infotainmentsysteem beschikt over een 8 inch touchscreen en ondersteunt zowel Android Auto als Apple CarPlay.
Praktisch
De Opel Astra heeft 370 liter bagageruimte. Groot genoeg voor een paar koffers. De brede kofferbakopening van de Opel Astra maakt het gemakkelijk om zware bagage in te laden.
De achterbank is in twee delen neer te klappen in een 60:40 verhouding. Met de achterbank neergeklapt, groeit inhoud van de kofferruimte tot 1.210 liter.
Veiligheid
In de Opel Astra zit je veilig. Bij de crashtest behaalde de Astra met vijf sterren de hoogste score. De Astra is uitgerust met geavanceerde veiligheid- en rijhulpsystemen, zoals:
- Waarschuwing bij dreigende aanrijding: waarschuwt u als u met te grote snelheid een langzamer rijdend voertuig van achteren nadert.
- Automatische noodrem-assistent met voetgangersherkenning: bewaakt continu het gebied voor uw auto; wanneer u een obstakel of voetganger te dicht nadert, wordt de auto automatisch afgeremd om een aanrijding te voorkomen.
- Lane Departure Warning met actieve rijstrookassistent: waarschuwt u zodra u uw rijstrook verlaat zonder richting aan te geven en geeft een lichte tegendruk in het stuurwiel.
- Verkeersbordherkenning: herkent borden met de maximumsnelheid en andere belangrijke aanwijzingen en toont deze op het display.
Motor
De Astra is een solide keuze in zijn private lease segment. De Astra is een uitstekende zuinige en praktische familie-hatchback.
De Opel Astra wordt in private lease aangeboden met een 1.2 liter driecilinder benzinemotor die afhankelijk van de gekozen versie 110, 130 of 145 pk levert.
Plug-in hybrides of elektrische versies kent de Astra niet. Daar komt ongetwijfeld verandering in, als de nieuwe generatie Astra wordt geïntroduceerd.
Interieur
Voorin de Astra is het ruim genoeg om comfortabel te zitten. Het stuur is in hoogte en diepte verstelbaar. De hoogte van de bestuurdersstoel is aan te passen om ervoor te zorgen dat u goed zicht hebt.
Op de achterbank van de Opel Astra kun je prima zitten. Er is voldoende hoofdruimte en het is mogelijk je voeten onder de voorstoelen te plaatsen, zelfs als die in de laagste positie staat.
Met de Isofix-ankerpunten kunnen kinderzitjes veilig worden vastgezet. Het interieur oogt elegant en “opgeruimd”.
Ook populair in deze klasse
Private Lease
Bij Private Lease rijdt u in een auto van de leasemaatschappij. Zij regelen alles. De leasemaatschappij koopt de Leaseauto en betaalt voor de wegenbelasting, verzekering, onderhoud, reparaties en pechhulp.
Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. Alleen de brandstofkosten komen er nog bij. Spaargeld voor de aanschaf van een eigen auto is niet nodig. En na afloop van de leaseperiode levert u de auto gewoon weer in.
Voordelen Private Lease
Zuinig, duurzaam, veilig en de nieuwste multimedia opties.
Geen spaargeld
of lening nodig
Leasemaatschappij koopt de privé leaseauto.
Alleen brandstof
kosten komen erbij
Inclusief verzekering, belasting, reparatie, onderhoud en pechhulp.
Geen dure reparaties of lage inruilwaarde.
Leaseauto.nl
Privé Lease is makkelijk als het allemaal geregeld is. Alleen het vinden van de beste Private Lease Aanbieding is lastig.
Kosteloos onafhankelijk advies
U moet weten op welke voorwaarden u op moet letten als u niet te veel wilt betalen. Daar helpt Leaseauto.nl bij. Met een eerlijke Private Lease vergelijker, uitleg en persoonlijk advies door onze experts. Zo krijgt u alle informatie om een goede keuze te maken. Dit wordt door onze klanten gewaardeerd.
Grootste aanbod bij elkaar en makkelijk vergelijken
Leaseauto.nl werkt samen met toonaangevende leasemaatschappijen. Wij brengen de Private Lease Acties bij elkaar en maken ze makkelijk vergelijkbaar. Net zoals Cheaptickets dit doet voor vliegtickets.
Eenvoud en gemak
Eerlijk vergelijken
Bestel met zekerheid
Bestel met zekerheid via Leaseauto.nl
Leaseauto.nl is volledig onafhankelijk en ons advies is vrijblijvend. Wij hebben Private Lease Adviseurs in dienst die kosteloos helpen in elke stap van het bestelproces.
Uitlichten van de kleine lettertjes
Wij kennen de verschillen tussen auto’s en lease voorwaarden. Bijvoorbeeld qua eigen risico bij schade, schadevrije jaren, opzeg flexibiliteit en de verrekening van extra kilometers.
Keurmerk Private Lease
Leaseauto.nl werkt samen met leasemaatschappijen die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Zij gebruiken Algemene Voorwaarden die met de Consumentenbond zijn opgesteld. Dit geeft u de zekerheid van een eerlijk product.
In 4 stappen naar uw Private Leaseauto
1. Kies een Auto en
vraag offerte aan
Selecteer een auto, uitvoering, kleur, contractduur en aantal kilometers per jaar en vraag een vrijblijvende offerte aan.
2. Beste Deal
Check
Samen controleren wij of de geselecteerde aanbieding de beste voorwaarden en prijs heeft in uw situatie.
3. Draagkracht
Toets
Een draagkrachttoets is verplicht vanuit de overheid om consumenten te beschermen tegen te hoge financiële lasten.
4. Bestel de Auto
met Zekerheid
De auto kan besteld worden. Na het ondertekenen van het contract heeft u nog 10 dagen bedenktijd.
Opel Private Lease
Opel is al decennialang een van de populairste automerken in Nederland. Ook in de private lease is Opel populair. Hoewel de Duitse automaker begin van dit decennium een dipje kende, vinden de modellen de laatste jaren weer gretig aftrek onder Nederlandse autorijders.
De vertrouwde Opel Corsa, Opel Astra en Opel Astra Sports Grand Tourer kunnen rekenen op een vaste klantenkring. Maar ook de hoge SUV-modellen als de Mokka, Crossland en Grandland zijn populaire private leaseauto’s.
Met de Opel Corsa-e en de Mokka-e heeft Opel ook een sterke troef voor iedereen die op zoek is naar een gewoon goede Elektrische Private Lease Auto.
Alle Opel Private Lease Aanbiedingen
Opel Astra Rijimpressie en design
Opel Astra Private Lease Uitvoeringen
In de private lease wordt de Opel Astra in vele uiteenlopende uitvoeringen aangeboden. Dit maakt het vergelijken van de private lease aanbiedingen lastiger. U kunt honderden euro’s besparen door goed de uitvoeringen en private lease voorwaarden van de aangeboden Opel Astra’s te vergelijken. Leaseauto.nl helpt u graag bij het vergelijken van de Opel Astra Private Lease aanbiedingen.
Alle veelgestelde vragen over Opel Astra Private Lease op een rijtje
Heb je een vraag over het privé leasen van een Opel Astra? Wellicht staat het antwoord op jouw vraag hieronder tussen de veelvoorkomende vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op
Veelgestelde vragen over de Opel Astra Private Lease
Wat is Opel Astra Private Lease?
Private lease is een vorm van autoverhuur waarbij een individuele consument een auto leaset voor een vastgesteld aantal maanden of jaren.
In grote lijnen werkt het zo: De consument betaalt een vast bedrag per maand aan een leasemaatschappij, die verantwoordelijk is voor de financiering en verzekering van de auto, onderhoud en reparaties, en eventuele vervanging van de banden.
Gedurende de looptijd van de leaseovereenkomst, heeft de consument het recht om de auto te gebruiken, maar niet het eigendom ervan. Aan het einde van de looptijd van de lease, moet de consument de auto teruggeven aan de leasemaatschappij.
Opel Astra private lease is een specifiek aanbod waarmee een consument in staat is om een Opel Astra te leasen voor een bepaalde periode. Hierbij betaalt de consument een vast bedrag per maand voor de auto en service kosten zoals verzekering, onderhoud en banden. Hierdoor hebben de consument geen grote aankoop of onderhoudskosten van een auto.
Welke kosten zijn inclusief bij Opel Astra Private Lease?
De kosten die inbegrepen zijn bij Opel Astra Private Lease kunnen variëren tussen verschillende leasemaatschappijen en leasecontracten. Echter, meestal zijn de volgende kosten inbegrepen:
Financiering van de auto:
Dit zijn de kosten om de auto te financieren, gedurende de looptijd van de leaseovereenkomst.
Verzekering:
Dit is de verplichte WA verzekering en casco verzekering voor de auto.
Onderhoud:
Dit omvat de reguliere onderhoudsbeurten van de auto, zoals olie verversen, banden wisselen en andere normale onderhoudskosten.
Reparaties:
In geval van schade of defecten zullen deze meestal ook vergoed worden door de leasemaatschappij.
Banden:
Banden vervangingen zijn vaak inbegrepen, of in de vorm van een bandenbudget of vervangend vervoer
wegenbelasting:
De wegenbelasting wordt vaak door de leasemaatschappij betaald, alhoewel er soms een bijdrage aan kan gevraagd worden.
Pechhulp:
Vaak is pechhulp inbegrepen, zodat je in geval van een pechgeval altijd verzekerd bent van hulp onderweg.
Houd er rekening mee dat er andere kosten kunnen zijn zoals administratiekosten, of een eindschoonmaak, afhankelijk van de specifieke voorwaarden van de leaseovereenkomst. Als je serieus overweegt om een Opel Astra te leasen, is het aan te raden om de voorwaarden nauwkeurig door te nemen en eventuele vragen te stellen aan de leasemaatschappij voordat je een overeenkomst tekent.
Waar moet ik op letten bij het vergelijken van Opel Astra Private Lease aanbieding?
Er zijn een aantal belangrijke factoren om op te letten bij het vergelijken van private lease-aanbiedingen voor een Opel Astra. Hier zijn enkele belangrijke zaken waar je op moet letten:
Looptijd:
Overweeg welke looptijd het beste past bij je situatie en budget. Langere leaseperioden kunnen lagere maandelijkse kosten opleveren, maar houd er rekening mee dat je dan langer vast zit aan dezelfde auto.
Kilometerbeperking:
Bedenk hoeveel kilometers je per jaar verwacht te rijden en vergelijk deze met de kilometerbeperkingen van de leaseovereenkomsten. Sommige leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om extra kilometers af te nemen.
Inbegrepen verzekering:
Vergelijk welke verzekeringsdiensten worden aangeboden, en wat de kosten zijn als je buiten de voorwaarden van de leaseovereenkomst valt.
Extra opties:
Bedenk welke extra opties je wenst zoals vervangend vervoer of een winterbanden.
Wees flexibel:
Soms zijn er specifieke aanbiedingen of deals beschikbaar die niet worden aangeboden op de website of in standaard leaseovereenkomsten, vraag hiernaar.
Door op deze factoren te letten, kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke private lease-aanbieding het beste past bij je specifieke wensen en budget. Het is aan te raden om verschillende aanbieders en leasecontracten te vergelijken voordat je een beslissing neemt.
Is er een draagkrachttoets bij Opel Astra private lease aanvraag?
Een draagkrachttoets is een beoordeling die leasemaatschappijen altijd doen voordat ze een private leasecontract aanbieden. Deze toets bepaalt of een persoon financieel in staat is om de maandelijkse kosten van een leaseauto te betalen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat mensen zich financieel overvragen met hun leasecontract.
De inhoud van een draagkrachttoets kan variëren tussen de leasemaatschappijen, maar meestal worden de volgende factoren meegenomen:
Inkomsten:
Leasemaatschappijen zullen je bruto maandelijkse inkomen controleren om te zien of je genoeg geld hebt om de maandelijkse leasebetalingen te betalen.
Uitgaven:
Leasemaatschappijen zullen ook je uitgaven bekijken, zoals huur, hypotheek, onderhoudskosten en andere rekeningen, om te zien of je genoeg geld overhoudt om de leasebetalingen te betalen.
Schulden:
Leasemaatschappijen zullen vaak ook je huidige schulden bekijken, zoals leningen of kredietkaarten, om te zien of je in staat bent om de leasebetalingen te betalen zonder in financiële problemen te komen.
Credit score:
Leasemaatschappijen kunnen ook je credit score checken om een beeld te krijgen van je financiële geschiedenis en betrouwbaarheid.
Als een leasemaatschappij besluit dat je niet voldoende draagkracht hebt om de maandelijkse kosten van een Opel Astra private lease te betalen, kan het je afwijzen voor een leasecontract. Dit kan betekenen dat je een co-ondertekenaar moet vinden of dat je de leasevoorwaarden moet aanpassen, bijvoorbeeld een goedkopere auto.
Krijg ik een BKR notering bij Opel Astra Private Lease?
Je krijgt een BKR-notering als je een Opel Astra private lease neemt, aangezien private lease een vorm van krediet is. Bij private lease betaal je een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de auto, in plaats van dat je de auto outright koopt.
Een BKR-registratie wordt gedaan door het Bureau Krediet Registratie (BKR), een organisatie die de kredietgegevens van consumenten registreert. Bij private lease zal het BKR registreren dat je een lening hebt afgesloten voor de auto. De BKR notering zal gedurende de looptijd van de lease overeenkomst zichtbaar zijn in het BKR-register.
Het is belangrijk om te weten dat een BKR-notering invloed kan hebben op toekomstige aanvragen voor kredieten, zoals een hypotheek of een persoonlijke lening. Als je een BKR-notering hebt, kan het moeilijker zijn om krediet te krijgen, of kan het betekenen dat je tegen een hogere rente moet lenen.
Wie mag in de Private Lease Opel Astra rijden?
In een private lease auto mag iemand rijden die in het bezit is van een geldig rijbewijs en die aan de andere eisen van de verhuurder voldoet. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de bestuurder minimaal 21 jaar oud moet zijn, of dat er een maximum aan de leeftijd of de rijervaring van de bestuurder gesteld wordt.
De meeste leasemaatschappijen hebben als regel dat de hoofdgebruiker van de auto dezelfde persoon moet zijn als degene die verantwoordelijk is voor de betaling van de leasekosten.
Wat is het eigen risico bij Opel Astra Private Lease?
Het eigen risico is de hoogte van de kosten die je zelf moet betalen als er schade aan de auto optreedt. Bij private lease is het eigen risico opgenomen in de aanvullende voorwaarden van het leasecontract.
Het eigen risico is afhankelijk van de verhuurder en de specifieke leaseovereenkomst die je aangaat, het kan dus per leasemaatschappij en lease pakket variëren. Meestal is het eigen risico een vast bedrag, en kan variëren.
Veelgestelde vragen over de Opel Astra
Wat is de Opel Astra
De Opel Astra is een compacte middenklasseauto die wordt geproduceerd door Opel, een dochterbedrijf van General Motors. De Astra is op de markt sinds 1979 en is bedoeld als een concurrent voor andere compacte middenklasseauto’s zoals de Volkswagen Golf, Ford Focus en Peugeot 308.
De Astra is beschikbaar in verschillende varianten, waaronder een drie- of vijfdeurs hatchback, stationwagen, coupé en sedan (vier-deurs). Ook sinds 2015 is er een Sport Tourer (estate) beschikbaar. De auto’s worden aangedreven door een keuze aan benzine- en dieselmotoren, en sinds 2021 is er ook een hybride versie beschikbaar.
De Opel Astra is gekenmerkt door een sportief, elegant en modern design, een goede rijdynamiek, en een scala aan veiligheids- en entertainmentfuncties. De Astra is bekend om zijn hoge bouwkwaliteit en betrouwbaarheid, en wordt vaak geprezen voor zijn rijeigenschappen en de hoge bouwkwaliteit.
De Opel Astra is zowel populair als leaseauto als als aankoopauto voor particulieren en gezinnen. Dankzij de verdere ontwikkeling van technologieën en motoren is de Astra ook steeds populairder geworden onder zakelijke rijders, als een verantwoorde en efficiënte keuze voor een bedrijfswagen.
Wat zijn de voordelen van een Opel Astra?
Er zijn veel voordelen aan het rijden in een Opel Astra, hieronder een aantal van de belangrijkste:
- Rijdynamiek: De Opel Astra is een zeer wendbare en comfortabele auto om mee te rijden. Het onderstel is afgesteld voor een sportieve rijervaring, maar blijft comfortabel genoeg voor dagelijks gebruik.
- Brandstofefficiëntie: Veel modellen van de Opel Astra zijn uitgerust met zuinige motoren die een goede brandstofefficiëntie bieden. Dit kan leiden tot lagere brandstofkosten, vooral als je veel op de snelweg rijdt.
- Uitrusting: De Opel Astra wordt geleverd met een scala aan moderne technologieën en comfortfuncties. Dit kan onder andere een groot scala aan veiligheids- en entertainmentfuncties, zoals een navigatiesysteem, achteruitrijcamera, en Bluetooth-verbinding.
- Hoge bouwkwaliteit: De Opel Astra is bekend om zijn hoge bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. Deze auto’s zijn stevig gebouwd en zijn gekenmerkt door hun lange levensduur en betrouwbaarheid.
- Design: De Opel Astra heeft vaak een sportief, elegant en modern design. Dit maakt de auto een echte blikvanger op de weg en geeft het een jonge en trendy uitstraling.
- Hybride: Sinds 2021 is er ook een hybride versie van de Opel Astra beschikbaar, de Opel Astra Sports Tourer Hybrid, waardoor rijden nog zuiniger wordt zonder afbreuk te doen aan de prestaties.
Let wel dat deze voordelen afhankelijk zijn van de specifieke variant, bouwjaar en uitrusting van de Opel Astra.
Is er ook een Elektrische Opel Astra?
Op dit moment is er geen volledig elektrische Opel Astra beschikbaar. Er zijn wel hybride of plug-in hybride versies beschikbaar, zoals de Opel Astra Sports Tourer PHEV, die een elektrische motor gebruikt in combinatie met een benzinemotor. Deze kan tot een bepaalde afstand rijden op elektriciteit, maar daarna gebruikte het de benzinemotor.
Echter, Opel heeft aangekondigd dat er een volledig elektrische variant van de Astra in de toekomst zal komen. Deze elektrische Astra zal gebruik maken van de nieuwe generatie elektrische platform van PSA groep, waar Opel onderdeel van is, en het zal worden aangedreven door een batterij-elektrische aandrijflijn en zal beschikken over een grotere actieradius dan de huidige hybride/PHEV uitvoering. Er zijn momenteel geen aankondigingen wat betreft de exacte lancering datum of specificaties.
Is er ook een Hybride Opel Astra?
Ja, er is een hybride versie van de Opel Astra beschikbaar. Deze wordt aangedreven door een combinatie van een benzine- en elektromotor. De elektromotor wordt aangedreven door een batterij die wordt opgeladen tijdens het rijden en wanneer de auto aan de stopcontact wordt aangesloten.
De Opel Astra Sports Tourer Hybrid is beschikbaar sinds 2021. deze hybride versie wordt aangedreven door een 1.2 liter 3-cilinder benzinemotor en een elektromotor die samen een vermogen van 165 pk produceren. De hybride versie beschikt over een 13,4 kWh batterij waarmee een elektrische actieradius van ongeveer 55 km kan worden gehaald. Hiermee kan de auto rijden in de stad, in de file of in de voorstad in de elektrische modus, wat zorgt voor een stillere, schonere en zuinigere rit.
Net zoals bij veel andere hybride auto’s, kan de Opel Astra Sports Tourer Hybrid ook in een “Charge” modus gezet worden waar de benzinemotor gebruikt wordt voor het opladen van de batterij. Hierdoor kan de elektrische actieradius verlengd worden.
Let wel, de beschikbaarheid en uitrusting van de Opel Astra Sports Tourer Hybrid kan afhankelijk zijn van land en variant. Het is verstandig om de specificaties te controleren met de verkoper of de website van Opel voor de juiste informatie.
Is er ook een Opel Astra Stationwagon?
Ja, er is een stationwagon-variant van de Opel Astra beschikbaar, bekend als de Astra Sport Tourer. Deze variant heeft een grotere kofferbak en meer binnenruimte dan de standaard hatchbackversie, wat het een praktische keuze maakt voor gezinnen of mensen die veel bagage vervoeren.
De Astra Sport Tourer is ontworpen met een sportief en modern design, dat doet denken aan een sportievere wagon versie van de hatchback Astra. De Sport Tourer heeft vaak meer motoropties, waardoor er voor ieder wat wils is, of het nu een zuinige diesel is of een krachtige benzine motor.
Hij heeft nog steeds veel van dezelfde kenmerken en voordelen als de standaard Astra hatchback, zoals goede veiligheidsfuncties, een ruime en comfortabele passagiersruimte, en een breed scala aan technologieën en connectiviteitsfuncties.
Als je op zoek bent naar een ruimte auto met dezelfde rij-eigenschappen als een hatchback, met meer ruimte voor bagage en in staat zijn om meer te vervoeren, dan is de Astra Sport Tourer wellicht iets voor jou.
Welke veiligheidsystemen zitten op een Opel Astra?
De Opel Astra is uitgerust met een aantal veiligheidssystemen die de rijveiligheid verhogen en de gevolgen van een ongeval kunnen verminderen. Hieronder zijn een aantal van deze systemen opgesomd:
- Elektronische stabiliteitscontrole (ESC): Dit systeem helpt bij het behouden van de controle over de auto bij een plotselinge beweging of bij het rijden op een gladde ondergrond.
- Anti-slipregeling (ASR): Dit systeem voorkomt dat de wielen van de auto slippen tijdens het accelereren.
- Hill Hold Control (HHC): Dit systeem helpt bij het wegrijden op een helling door de remmen automatisch vast te houden terwijl u gas geeft.
- Remassistentie: dit systeem helpt bij het snel remmen door de remkracht te verhogen waardoor de remweg korter wordt.
- Automatische noodrem (AEB): Dit systeem helpt bij het voorkomen of verminderen van een aanrijding door automatisch te remmen wanneer het systeem een risico op een aanrijding detecteert.
- Lane Departure Warning (LDW): Dit systeem waarschuwt de bestuurder als de auto de rijstrook verlaat zonder dat de richtingaanwijzer aan staat.
- Verkeersbordherkenning: Dit systeem herkent verkeersborden en geeft deze informatie aan de bestuurder door middel van een camera op het dashboard.
Houdt er wel rekening mee dat bovenstaande beschrijvingen kenmerkend zijn voor een aantal modellen van de Opel Astra, specifieke opties kunnen verschillen per variant en bouwjaar.
Wanneer is de Opel Astra geïntroduceerd?
De Opel Astra is een compacte middenklasseauto die sinds 1979 geproduceerd wordt door Opel, een dochterbedrijf van General Motors. Het was bedoeld als opvolger van de Opel Kadett en was bedoeld om te concurreren met de Volkswagen Golf en de Ford Escort.
De eerste generatie Astra, die van 1979 tot 1984 werd geproduceerd, was beschikbaar als drie- of vijfdeurs hatchback, en later ook als een stationwagen en een coupé. De auto was uitgerust met een keuze aan benzinemotoren en werd geprezen om zijn rijeigenschappen en de hoge bouwkwaliteit.
In 1991 kwam de tweede generatie Astra op de markt, welke nog steeds beschikbaar was als hatchback, stationwagen en coupé. Dit model werd gekenmerkt door een modernere styling en een verbeterde rijdynamiek. Bovendien, was er een 4-deurs sedan versie beschikbaar.
De derde generatie Astra kwam in 1998 op de markt en werd aangedreven door een keuze aan benzine- en dieselmotoren. Dit model werd gekenmerkt door een grotere interieurruimte en een verbeterde wegligging. De derde generatie Astra bleef in productie tot 2004.
De vierde generatie Astra werd in 2004 geïntroduceerd en werd voor het eerst ook geproduceerd in een hatchback-cabriolet-versie, de Astra TwinTop. Deze generatie werd gekenmerkt door de introductie van een nieuw design en nieuwe technologieën, zoals adaptieve cruise control en een automatisch remsysteem. Deze generatie werd geproduceerd tot 2010.
De vijfde generatie Astra, die in 2015 werd geïntroduceerd, wordt nog steeds geproduceerd. Dit model kenmerkt zich door een nieuw design en nieuwe technologieën, zoals een head-up display en een automatisch noodremsysteem. Ook is er een Sport Tourer (estate) versie beschikbaar, welke een hybride aandrijving heeft sinds 2021.
Opel blijft zich ontwikkelen en vernieuwen met de Astra, en in de toekomst zal de Astra zeker nog meer innovaties en verbeteringen zien.