Waar staat het Snelladen van een Elektrische Auto voor? Wij geven in dit artikel uitleg over het snelladen van een Elektrische Auto.
Snelladen – Wat is het?
Een Elektrische Auto heeft een batterij (accu) die je moet opladen. Dit kan bij een laadpaal thuis of op straat. Indien nodig laad je hem onderweg snel weer op met een snellader. Maar hoeveel moet je thuis of onderweg opladen en hoe lang duurt het?
Voordelige Elektrische Private Lease Auto’s
Het Elektrische Private Lease Aanbod groeit gestaag. De meeste volledig nieuwe auto’s hebben een elektrische aandrijving. En ook van bestaande modellen zoals de Peugeot 208 en Opel Corsa komen er elektrische uitvoeringen beschikbaar. Op Leaseauto.nl is altijd het grootste Private Lease Aanbod te vinden.
Snelladen – Snellaadstations en Betalen/Kosten
Er zijn verschillende aanbieders van snellaadstations in Nederland, die allemaal een gestandaardiseerd systeem hanteren. Je kan een elektrische auto dus praktisch overal opladen met een laadpas. Afhankelijk van de elektrische auto duurt het gemiddeld 30 minuten om tot 80% op te laden aan een snellaadpaal.
Betalen voor het snelladen. Bij opladen met een app of laadpas wordt het bedrag automatisch van je rekening of via je maandelijkse factuur afgeschreven. Afhankelijk van wat je precies hebt. Je hoeft dus niet elke keer contant te betalen.
De prijzen van openbare laadpalen kunnen sterk variëren. Bij een openbare laadpaal betaal je gemiddeld 36 cent per kWh. Bij een snellader is dat gemiddeld 60 cent per kWh. De prijs voor het snelladen wordt bepaald door verschillende partijen en zaken. Daarom weet je vaak niet van tevoren hoeveel de oplaadkosten zullen bedragen. Bij het in rekening brengen van publieksgelden kunnen extra kosten ontstaan: parkeergelden, vertrekgelden en uurtarieven. Dit verschilt per buurt of straat. Kijk ook altijd goed naar de parkeerregels. Sommige laadstations hebben start- en uurtarieven om ervoor te zorgen dat iedereen zijn auto ophaalt wanneer deze volledig is opgeladen (je betaalt dus als je auto nog vol is aan het laadstation).
Private Lease Elektrische Auto
Een belangrijk voordeel van een Private Lease Elektrische Auto is dat de leasemaatschappij de hogere aanschafprijs betaalt en het risico draagt voor de onzekere restwaarde van de elektrische auto. De private lease prijsverschillen tussen zijn leasemaatschappijen zijn bij elektrische auto’s nog groter dan bij benzine auto’s. Via een eerlijke private lease vergelijker zoals die van Leaseauto.nl valt er veel geld te besparen.
Snelladen – Prijsbepaling Laadstations
Prijs per kilowattuur. Het laadstationsbedrijf bepaalt hoeveel je betaalt voor een kWh. De prijs is meestal te vinden bij het laadstation, bijvoorbeeld via een QR-code. Om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt, spreken gemeenten soms een maximumprijs af met de beheerder.
Om openbaar te laden, heb je een kaart of app nodig. Hiermee kan je het laadstation activeren en betalen. Dergelijke betaalkaartaanbieders kunnen naast de aanbetaling een vergoeding in rekening brengen. Meestal betaal je een bedrag per kWh of een vast bedrag per maand. Je kan zelf kiezen bij welke aanbieder je de betaalkaart neemt.
Ruime Elektrische Auto Private Lease
Mede door sterk verbeterde actieradius is de praktische bruikbaarheid van elektrische auto’s snel verbeterd. Mocht je alsnog te maken krijgen met een lege accu, dan zijn er steeds meer snellaadstations langs de snelweg waar je binnen korte tijd de accu’s tot 80% kunt snelladen. Ook kiezen steeds meer mensen voor een eigen laadpaal thuis. Voor wie wil Slim Laden is het afgezien van gratis laadplekken de voordeligste manier om de Elektrische Auto Private Lease op te laden.
De opkomst van de ruime Crossover en SUV Modellen is ook terug te zien in het snel groeiende aantal Elektrische Private Lease Aanbiedingen. Ideaal voor gezinnen die wel wat extra ruimte kunnen gebruiken. Deze modellen zijn populair op Leaseauto.nl.