Als het gaat over de opkomst van elektrische auto’s, is er één naam die onlosmakelijk verbonden is: Tesla. Geen ander automerk heeft zo’n diepgaande impact gehad op de ontwikkeling van elektrische auto’s als dit Amerikaanse bedrijf.
Elektrische Auto
Private lease van een elektrische auto is nog populairder dan het privé leasen van een benzineauto. Bij Elektrische Auto Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe elektrische auto. Bijna alle kosten zijn inclusief. Alleen de kosten voor het opladen van de auto betaal jezelf.
Wat Private Lease Elektrische Auto extra aantrekkelijk maakt is dat de aanschafprijs van de elektrische auto hoger ligt dan van een benzine auto. Dit maakt de drempel om zelf een elektrische auto te kopen hoog. Bij de privé lease van een elektrische auto wordt de auto gekocht door de leasemaatschappij. Zij betalen het hoge aanschaf bedrag en nemen het risico van de hogere afschrijving.
Doordat elektrische auto’s pas recentelijk in populariteit toenemen worden er nog niet veel elektrische private lease occasion’s aangeboden. Het vinden van een voordelige tweedehands is daardoor lastig.
Bij het kiezen van een elektrische auto moet je wel op een aantal specifieke dingen letten. In de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl is hier rekening mee gehouden. Zo is wordt bij alle elektrische auto’s de actieradius, accucapaciteit en laadtijd weergegeven.
De accu die voor het grootste deel de actieradius bepaalt is verantwoordelijk voor een groot deel van de meerprijs van de elektrische auto en daardoor ook voor de leaseprijs. Sommige modellen zoals de Tesla Model 3 worden aangeboden in uitvoering met een kleinere en een uitvoering met een grotere accu.Let hierop bij het vergelijken van de auto’s.
De Invloed van Tesla op Elektrische Auto’s
Ongeacht wat je van eigenaar Elon Musk vindt, zijn visie kan niet worden ontkend. Onder zijn leiding heeft de elektrische voertuigbranche aanzienlijke groei doorgemaakt en heeft het bijna de status van een volwassen bedrijfstak bereikt. In deze blog gaan we dieper in op alle modellen die Tesla sinds 2008 heeft geïntroduceerd en beschikbaar zijn voor Private Lease:
- 2013 – Tesla Model S
- 2015 – Tesla Model X
- 2019 – Tesla Model 3
- 2021 – Tesla Model Y
Tesla Model S – De Revolutie
Een jaar nadat de Model S in 2012 in de VS werd geïntroduceerd, kwam deze naar Europa. Destijds stond de elektrische autobranche nog in de kinderschoenen. De komst van de Model S zorgde voor een ware revolutie. Elon Musk stond al jaren bekend om grootspraak, maar hij wist zijn beloften waar te maken. Als reactie op de teleurstellende verkoopcijfers van de Roadster moest er iets nieuws komen, en dat lukte. Ondanks de hoge startprijs die destijds al boven de 70.000 euro lag, kreeg het model in Nederland steun van de overheid. Dit maakte de aanschaf van een Tesla voor ondernemers zeer aantrekkelijk. De Model S begon met een 85 kWh-accu, wat resulteerde in de naam Tesla Model S 85. Er waren ook andere maten beschikbaar, zoals de Model S 60. De indrukwekkende actieradius viel direct op. De Model S85 en S60 hadden een bereik van respectievelijk 455 en 340 kilometer. Momenteel worden er nog twee versies van de Model S geleverd: de Model S Plaid en de Model S Long Range. Beide versies hebben in 2022 een update gehad en worden sindsdien opnieuw in Europa verkocht. De Long Range heeft een rijbereik van meer dan 630 km (WLTP). Na de update kan de Model S met een snelheid van 250 kW worden opgeladen. De Long Range heeft vierwielaandrijving en twee motoren en kan in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De Plaid-versie heeft twee achterste elektromotoren en een voorste elektromotor, wat resulteert in meer dan 1.000 pk aan vermogen. De Plaid versnelt in slechts 2,1 seconden naar 100 km/u en is geprijsd met een meerprijs van € 25.000 bovenop de toch al stevige prijs van de Model S Long Range. De Model S is nu al 10 jaar op de markt en heeft (nog) geen directe opvolger.
Tesla Model X – Topklasse Prestaties
Met de Tesla Model X bevinden we ons in het topsegment. De Model X is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Model X en de Model X Plaid. Afgezien van zijn status in het topsegment is de Model X ook opvallend door zijn achterwaarts geopende vleugeldeuren (Falcon Wings). Niet alleen de meest krachtige, maar ook de snelst accelererende elektrische SUV is de Model X Plaid. Deze versie sprint in 3,9 seconden naar 100 km/u. De meerprijs van € 20.000 voor de Model X Plaid komt tot uiting in het extra vermogen. Zo accelereert deze versie in slechts 2,6 seconden, meer dan een seconde sneller. Ook is de topsnelheid van 262 km/u hoger, 12 km/u om precies te zijn. De Model X wordt aangedreven door twee elektromotoren met vierwielaandrijving. De Model X Plaid heeft een derde elektromotor voor nog meer kracht. Desondanks blijft het verschil in bereik tussen de Model X en de Model X Plaid beperkt tot 25 kilometer.
Tesla Model 3 – Een Wereldwijd Succes
De Tesla Model 3 is een enorm succes gebleken. De hatchback werd al in 2017 in de VS gelanceerd en arriveerde begin 2019 in Europa. Het model was direct een hit. In 2020 werden er wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Met de Model 3 werd het 15-inch tabletscherm voor bediening geïntroduceerd. Een ander opmerkelijk en enigszins controversieel kenmerk van de Model 3 was de beschikbaarheid van de Autopilot-functie. Het model wordt aangeboden in drie uitvoeringen: Standard Range Plus, Long Range en Performance. De Standard Range Plus heeft achterwielaandrijving, terwijl de andere twee modellen worden aangedreven door twee elektromotoren en vierwielaandrijving hebben. Het voertuig kan worden ontgrendeld met een RFID-kaart of een aan de auto gekoppelde mobiele telefoon. De Model 3 is uitgerust met een Summon-functie, waarmee het voertuig via een smartphone kan worden opgeroepen of zelfstandig kan parkeren.
Tesla Model Y – Het Succesverhaal
De Tesla Model Y is een compacte middenklasse SUV die ook wel het ‘kleine broertje van de Model S’ wordt genoemd. In eind 2021 werd de Model Y geïntroduceerd als een meer toegankelijke optie voor het grote publiek. Net als de Model 3 is de Model Y beschikbaar in drie uitvoeringen: RWD (achterwielaandrijving), Long Range en Performance. Hoewel de RWD pas in 2022 op de markt kwam, geniet de Model Y van groot succes. Dit komt deels door zijn relatieve betaalbaarheid in vergelijking met de geboden functionaliteit. De Model Y staat bovenaan in de lijst van beste caravantrekkers vanwege zijn trekkracht en aantrekkelijke prijsstelling. Het basismodel biedt plaats aan vijf passagiers, maar voor een meerprijs kunnen twee extra zitplaatsen worden toegevoegd. De compacte SUV is voorzien van een 15-inch touchscreen en heeft een glazen dak.
Tesla Private Lease
In maart 2016 presenteerde Tesla de compacte Model 3 die compacter die veel concurrerender geprijsd is dan de Model S. Hij zorgt voor een verdere groeiversnelling.
Dankzij alle positieve berichten over Tesla is de beurswaarde inmiddels tot recordhoogte gestegen. Het is nu meer waard dan de waarde die andere Amerikaanse concurrenten ooit haalden.
Populaire Tesla-modellen zijn de Model S, Model X en Model 3. De Model S is een luxe sedan met ruimte voor vijf volwassenen. De Tesla Model X is een grote SUV en heeft ruimte voor zeven volwassenen. Hij heeft opvallende vleugeldeuren.
De Tesla Model 3 is een sedan en het meest voordelige Tesla-model. De Model 3 valt op door het minimalistische interieur waarin alleen een stuur en een groot bedieningsscherm aanwezig zijn. De Tesla Model Y is de SUV-variant op de Model 3. De Model Y is iets groter.